Hei igjen, til dere alle aktive frivillige

Håper dere har hatt en fin sommer, og er klare for høstens aktivitet

Nå krysser vi fingre for at dette skal gå bra og hverdagen igjen blir normalisert. Tenker jo også at det nå er mye som skal tas igjen av møter, festligheter og arrangementer. Så, hva med å få laget en oversikt, slik at vi unngår for mange «happenings» på en og samme dag. Tromøy frivilligsentral tar gjerne på seg oppgaven. Så, om dere sender oss hva dere planlegger, publiserer vi en oversikt.

Videre håper vi at ikke for mange ukentlige tilbud for barn og unge i samme alder er satt opp på samme tidspunkter…for, selv barn kan ikke klare å være to steder på en gang.

Hyggelig ville det jo også vært, om vi kunne tatt en uforpliktende prat på tvers, for å høre hvordan det står til. Hva har tiden med restriksjoner og usikkerhet gjort med frivilligheten på øya? Og, er det noe vi sammen kan ha fokus på videre. Tromøy frivilligsentral inviterer derfor igjen til.

På høstens første digitale møterom, ønsker vi å ha barn og unge som tema

Vi vet jo at det er mye flott som skjer for denne gruppen på øya, men vi vet også at der finnes en skyggeside. Tromøy fritidsklubb har meldt inn at de gjerne ønsker at vi sammen kan utarbeide en ungdomsstrategi 2022 – 2025. Er det stemning for dette, fasiliteter gjerne Tromøy frivilligsentral en workshop…

Videre tenker frivilligsentralen å invitere til tre digitale møterom per halvår, hver annen tirsdag i måneden fra september til april. Vi styrer unna desember, januar og

sommerhalvåret, for, tenker jo at det da er så mye annet som skjer. Det digitale møterommet er åpent for alle som ønsker å være med på en uforpliktende prat om hva som skjer rundt på øya. Passer ikke dagen, så meld gjerne inn nytt fra ditt lag/forening til frivilligsentralen, som vil viderebringer dette inn i møtet.

Gjensidigestiftelsen – «Aktiv fritid for alle»

Gjensidigestiftelsen støtter organisasjoner som vil inkludere og beholde flere i organiserte fritidsaktiviteter og øke tilbudet av sosiale møteplasser. Søknadsfristen er 15. september! Lurer dere på om dere kan søke, eller ønsker hjelp til søknadsskriving, så ta gjerne kontakt. Tromøy frivilligsentral bistår gjerne.

I løpet av høsten vurdere vi også å invitere til et kurs søknadsskriving, der vi samtidig ønsker å presentere ulike tilskuddsordninger. Gode tiltak eller aktiviteter bør jo ikke stoppe opp på grunn av økonomi. Vil dette være av interesse, så blir vi glade for en tilbakemelding.

Tromøy fritidsforum starter opp igjen sitt tilbud etter høstferien

Tromøy fritidsforum starter opp igjen sitt tilbud etter høstferien, mandager på Sandnes skole og tirsdager på Roligheden skole. Det blir fantastisk å kunne starte opp igjen uten kohorter, men som innebærer at det trengs flere frivillige. Tenker du at dette kunne være noe for deg, og har lyst til å høre mer om muligheter for å være med å bidra?

Da håper vi å se deg/dere på Roligheden grendehus torsdag 2. september kl. 19.00 til et uforpliktende informasjonsmøte og en hyggelig prat. Dette blir et felles møte for tilbudet både på Sandnes og Roligheden skole. Ta gjerne med en venn 🙂

Tromøy fritidsforum inviterer også til kurs for nye frivillige torsdag 23. september kl 18.00 – 21.00.

Nytt fra Tromøy frivilligsentral

Dette skjer i høst:

  • etablering av en «Historisk tursti Vardåsen – Roligheden»
  • det vil bli utarbeidet en videre strategi for arbeidet med å få etablert et bedre kollektivtransporttilbud på øya
  • det arbeides for en Frisbeegolfbane på Hove
  • det vil bli sett på muligheter for et samarbeid om å etablere et andelslag
  • åpning av Sandnes nærmiljøparkI løpet av høsten

…..og ellers hva vi sammen ønsker å arbeide for her på Tromøy. Frivilligsentralen har tro på at det er sammen vi finner de beste løsninger!

Så, hva med sammen lage et skogsmåltid lørdag 2. oktober?

Et utekjøkkenteam vil fyre opp ovnen og bålpannen i Strandhagen, Bjellandstrand, og sørge for ferskt brød og ingredienser til ulike retter, mens andre tar turen ut i skogen for å se hva de finner av sopp. Detaljer er ennå ikke lagt for dagen, og kontakt oss gjerne om du ønsker å bidra på et eller annet vis.

Kyndige soppguider og flere inn i kjøkkenteamet trengs, samt noen som kunne tenke seg å ha et opplegg for barn. Alles bidrag ønskes velkommen!

Så med dette ønsker frivilligsentralen dere alle en riktig fin start på høsten!

Vennlig hilsen

Ellen Dale
Daglig leder